Optimaliseren zelf verdichtende beton

Kiwitz kreeg van Spaansen Bouwsystemen de opdracht om een traject op te starten met als doel het optimaliseren van de zelf verdichtende betonsamenstelling. Kiwitz BMP 480 con.30% SPL bleek de oplossing.
130 detail 855x278 1

Spaansen Bouwsystemen produceert, levert en monteert prefab wanden en casco’s voor de woningbouw. De prefab wanden worden met zelf verdichtend beton in een moderne betonfabriek in Harlingen uitgevoerd.

Voordelen prefab beton casco systeem
Het prefab beton casco systeem van Spaansen Bouwsystemen biedt de volgende voordelen:

  • Grote mate van flexibiliteit in ontwerp en uitvoering;
  • Veel kortere bouwtijd dan de traditionele bouwmethodes;
  • Integratie van leidingwerk; zowel elektra, waterleiding en afvoeren;
  • Kozijnmontage af fabriek, onbeglaasd en beglaasd;
  • Minimale wandafwerking.

Opdracht
Kiwitz kreeg de opdracht om een traject op te starten met als doel het optimaliseren van de zelf verdichtende betonsamenstelling in relatie tot het vernieuwde productieproces die eind 2016 door de bouw van een nieuwe extra productiehal is ontstaan.

Door een gedegen vooronderzoek heeft Kiwitz in samenwerking met de heer R. Zonneveld en J. Boonstra van Spaansen Bouwsystemen gekozen voor de Kiwitz BMP 480 con.30% SPL. Kiwitz BMP 480 con.30% SPL is een innovatieve superplastificeerder op basis van polycarboxylaat ether en speciaal geschikt voor beton met hoge eisen aan stabiliteit en verwerkbaarheid.